CNT 66

Accueil > Actualités > CATALUNYA N° 103

PREMSA SINDICAL - PRESSE SYNDICALE

CATALUNYA N° 103

CGT de Catalunya

mardi 9 décembre 2008, par cnt66

Revista Catalunya N° 103

Catalunya número 103. Desembre 2008

Editorial

Contra els efectes de la seva crisi : ni capitalisme ni autoritat.

Reportatge

És l‘economia, ximples ; 15 de novembre : la crisi que la paguin els bancs i els rics ; Això no rutlla ; Reclamem el final de l’actual model polític, econòmic i social ; La classe treballadora, exclosa un cop més ; Que la crisi la paguin els especuladors ; PGE 2009 : militaristes, desiguals, ‘desarrollistes’ i capitalistes.

Economia-Treball

Montilla es doblega davant Volkswagen ; Les darreres mobilitzacions contra la LEC del 13-N ; 7.000 alumnes en llistes d’espera a les escoles d’adults ; Jornada d’acció sindical de la CGT en els mitjans de comunicació audiovisual ; Més sobre l’acomiadament a Cecrops SA a Santa Perpètua de la Mogoda ; Mobilitzacions contra l’ERO d’ONO ; La CGT no signa l’ERO de Telefónica ; Ceràmiques del Foix vol acomiadar setanta-dos treballadors ; Pirelli es mobilitza contra l’ERO ; Segueix el degoteig d’ERO a empreses de Catalunya ; Per un ferrocarril de qualitat al Camp i les Terres de l’Ebre ; Continuen els mobilitzacions a Atos-Origin ; Ficosa de Rubí vol eliminar 140 llocs de treball ; La venda de Repsol a Lukoil, contra la impunitat ambiental ; Treballadores i treballadors d’autobusos de TMB continuen denunciant públicament la reducció del servei de busos a Barcelona ; L’Ajuntament de Barcelona es declara incompetent per fer la seva feina ? ; Parcs i Jardins demanda la vídua d’un treballador mort en accident laboral ; Com es redacta un currículum ? ; Les males arts de TMB per sancionar un treballador ; (In)seguretat laboral.

La Tramuntana

Tema del mes L’ERO de Nissan : la veritable estafa a la classe treballadora. Parlem amb… Avi Mugrabi : “Hi ha moltes coses per criticar als territoris ocupats”. Convocatòries La veritat sobre el pla Bolonya : la mercantilització de la Universitat.

Sense fronteres

Festivall Mundial de la Digna Ràbia ; Atenes acull la reunió de la Coordinadora Roja i Negra i continua el seu procés de coordinació ; Arrenca la campanya europea contra l’OTAN.

Social

Davant la repressió : difusió i solidaritat ; Dona i pau ; Ciutadans ; Consolidació de la Xarxa pels Drets dels Immigrants ; No ens faran creure ! ; Davant la violència masclista : autodefensa feminista ! ; Administració local, crisi per a qui ? ; El sindicalisme institucional reafirma el seu compromís pro-nuclear.

Dinamita de cervell

Josep Maria Prous i Vila ; Els camins de la igualtat ; Makeba, la gran ; El franquisme és culpable, a les seves víctimes els devem justícia ; Roc Llop Convalia, un literat per reivindicar en el centenari del seu naixement ; La primera època de ‘La Revista Blanca’ ; Agenda Llibertària 2009 ; Calendari EZLN 2009 : Zapata vive ! La lucha sigue ! ; La sal de la terra ; ‘Cremen fotos ? No passa res, No ens cremen a nosaltres’, la Sofia té raó ; La CGT de Lleida estrena pàgina web ; Bloc de la CGT de Sabadell ; Pel•lícules : “Cosechas amargas”, “La sal de la terra”, “Bloody Sunday” i “A nous la liberté” ; Llibres : “Enciclopedia del anarquismo español” i “El crepúsculo de la era trágica del petróleo” ; Revistes : “Directa”, “Dona, defensa’t”, “Le Combat Syndicaliste”, “Boletín de la Coordinadora Euromagrebí” i “El Brollador” ; Webs : Ateneu La Torna i CGT Aragón y La Rioja.

Entrevista

Cesk Freixas : “La música ha de servir per protestar i reivindicar”.

Escriuen en aquest número :

Emili Cortavitarte, Pepe Berlanga, Mumia Abu-Jamal, Taifa, Vicent Martínez, Mariona Parra, Ferran Aisa, Manel Aisa, Emigdi Subirats, Josep Estivill, Toni Álvarez, Carlus Jové, Pep Cara, Jordi Martí Font, Pep Juárez, Eduard Solà.

www.revistacatalunya.cat