Accueil > Actualités > Activitats en motiu del 55è aniversari de l´assassinat de Quico Sabaté.

Assemblea LLibertària del Vallès Oriental

Activitats en motiu del 55è aniversari de l´assassinat de Quico Sabaté.

samedi 3 janvier 2015, par Emile

Activitats en motiu del 55è aniversari de l´assassinat de Quico Sabaté.

Un any més des del moviment llibertari vallesà volem recordar la figura de Francesc Sabaté Llopart “Quico” . En aquest sentit, des de la nostra assemblea hem organitzat un seguit d´activitats per recordar la lluita llibertària contra el feixisme. ( adjuntem el programa )

Són moltes les accions que s´han fet durant aquests anys, per tal de mantenir viva la flama dels ideals d´en Quico Sabaté cada 5 de gener. El 1995, en motiu del 35è aniversari de la seva mort, l’´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental organitzà activitats d´homenatge, així com també l’any 2000 per part d´una comissió celonina en el 40 è aniversari. Més recentment, en el 50 è aniversari, es va crear una comissió formada per la nostra organització i el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté, la CUP de Sant Celoni, la CNT de Granollers i comarca, i la CGT del Vallès Oriental que va suposar que durant tot el 2010 es realitzessin activitats en record de la seva lluita i els seus ideals llibertaris, i que va acabar amb la dignificació de la seva tomba i la realització d´un mural i una escultura al poble de Sant Celoni. Tot això sense oblidar els homenatges que els/les companys/es de la Marxa dels Maquis han realitzat també durant aquest temps.

Recordem que al Vallès Oriental hi han més exemples de persones que van formar part de la resistència dels maquis. En aquest sentit, cal fer esment a la figura del granolleri Ramon Gonzalez Sanmarti “Nano” que va pagar amb la seva vida ( com altres companys/es ) la lluita per la construcció d´una societat més justa.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental

Recull d´activitats

Diumenge 4 de gener a les 12 h al cementiri vell de Girona es farà un homenatge als quatre companys anarquistes assassinats per la Guàrdia Civil en el mas Clarà. Paco Conesa Alcaraz, Martin Ruiz Montoya, Antoni Miracle Guitart i Rogeli Madrigal Torres. Tots ells van formar part de l’últim grup que Quico Sabaté va formar al sud de França.

Dilluns 5 de gener a les 12 h del migdia, al cementiri de Sant Celoni ofrena floral amb ofrena floral per part de la nostra assemblea.

Dissabte 10 de gener a les 18.30h, al restaurant-llibreria Anònims de Granollers ( Miquel Ricomà 57 ) presentació del llibre L´home del Bosc. Amb el seu autor Francsico Collado Cerveró. Per a més informació sobre el llibre : https://homedelbosc.wordpress.com/

Biografia Ramon González Sanmartí

El Maquis a Catalunya ( 1939-1963 )

http://www.assllivo.blogspot.fr/2015/01/activitats-en-motiu-del-55e-aniversari.html

http://www.cnt-f.org/cnt66/spip.php?article1024