Accueil > Actualités > URGENT ! Mercredi 29 juillet : Rassemblement de soutien aux sans-papiers

URGENT ! Mercredi 29 juillet : Rassemblement de soutien aux sans-papiers

mardi 28 juillet 2015, par cnt66

mercredi 29 juillet à partir de 13h30

Devant le Tribunal d’Instance de Perpignan

(5 boulevard des Pyrénées, en face le siège de L’Indépendant)

Mercredi 29 juillet, 5 familles (9 adultes et 8 enfants dont un bébé) de sans-papiers comparaissent en référé devant le Tribunal d’Instance. Leur « délit » est, qu’après s’être trouvées à la rue sans que les services de la préfecture n’aient rien vu à redire, elles ont trouvé refuge dans un bâtiment, désaffecté de longue date, appartenant à la Chambre de Métiers et de l’Artisanat. L’assignation concerne non seulement ces familles mais un des nombreux membres du Comité de Soutien au Collectif de Sans-Papiers qui ont soutenu les familles dans cette action.

Comment imaginer que le juge n’entende pas le désespoir de ces familles qui risquent de se retrouver à la rue, et leur espoir que la préfecture leur propose un hébergement pérenne ?

Comment imaginer que le juge retienne des charges contre une personne qui n’admet pas que des êtres humains soient traités de façon inhumaine ?

Nous vous appelons à venir exprimer votre solidarité en étant présents

mercredi 29 juillet à partir de 13h30

Devant le Tribunal d’Instance de Perpignan

(5 boulevard des Pyrénées, en face le siège de L’Indépendant)

Comité de Soutien au Collectif de Sans-Papiers des P.O.


Manifestació de recolzament a les famílies que van ocupar l’antic CFA a Perpinyà

Avui dimecres, tenen que compareixer davant el tribunal correccional a petició de la ’Chambre des métiers’ propietària de l’edifici que van okupar. El col•lectiu de suport als ’sense papers’ convoca una manifestació a les 13h30 davant del Tribunal n° 5

Malgrat decisions judicials recents esperançadores, avui dimecres, les cinc famílies d’Albanesos, txetxens i Georgians, seran jutjades en el tribunal d’instància a petició de la ‘ Chambre des métiers’.

Cal recordar que es trobaven vivint al carrer, després que l’estat francès hagi rebutjat la seua petició d’asil. Algunes, inclús, tenen nens petits. En total eren 23 persones les que van decidir okupar aquest edifici que és troba buit, però posat a la venda pels propietaris .

Però també, i a petició de la ‘ Chambre des métiers’, es jutjarà també a un membre del Comitè de Sosteniment al Col.lectiu dels Sense Papers que ajuda les famílies. Per això aquest comitè fa una crida a concentrar-se aquest dimecres a partir de 13H30 davant del tribunal 5, baluard del Pirineu, per expressar la solidaritat.

Aquest comitè també pregunta : ‘Com imaginar que un jutge quedi sord a la desesperança d’aquestes famílies que perillen de retrobar-se al carrer per falta d’un allotjament ?

Com imaginar que un jutge pugui mantenir els càrrecs contra una persona que no admet que les famílies visquin una situació tan inhumana ?

Aquí podeu llegir tota la informació sobre aquesta okupació

http://catalunyanord.vilaweb.cat/noticies/manifestacio-de-recolzament-a-les-families-que-van-okupar-lantic-cfa-a-perpinya/