Accueil > Actualités > Concentració a la Ciutat de la In-justícia el 6 d’octubre en suport de (...)

Concentració a la Ciutat de la In-justícia el 6 d’octubre en suport de Laura i Eva, militants de CGT Barcelona encausades per participar a la vaga general del 29M de 2012

samedi 5 septembre 2015, par cnt66

ABSOLUCIÓ, LAURA I EVA, LLIBERTAT !!

CONCENTRACIÓ CIUTAT DE LA IN-JUSTÍCIA
DIMARTS 6 OCTUBRE 2015 A LES 09.00 H.
GRAN VIA CORTS CATALANES 111, BARCELONA

Laura i Eva són dues afiliades a la CGT de Barcelona, que el 29 de Març de 2012, dia de Vaga General, van participar al matí al costat de milers de persones en un gran piquet al centre de Barcelona. Durant el recorregut del mateix van passar enfront de la Borsa de Barcelona. Laura va deixar una caixa de cartró davant la porta de l’edifici amb papers imitant bitllets de banc i la va prendre amb un encenedor, mentre Eva col•loca una cinta de plàstic en les portes. Després d’uns minuts un Mosso d´Esquadra la va apagar amb un extintor de mà. Centenars de persones, periodistes i també policies d’uniforme i de paisà estaven presents, sent testimonis d’una performance de denúncia enfront d’un edifici representatiu del capitalisme. El piquet va continuar la seva marxa, sense més.

Vint-i-sis dies després, els Mossos detenen a Laura en sortir de casa. L’acusaven de cinc delictes amb penes que sumaven uns 30 anys. La jutgessa va fer seus els arguments de la Fiscalia, fent cas omís dels arguments de la defensa i va decretar presó provisional, romanent durant 24 dies presa, fins al 17 de maig del 2012, després dels quals va ser posada en llibertat amb càrrecs i sota fiança de 6.000€. També se li va privar del seu dret de manifestació durant més d’un any i mig.

Finalment, després de tres anys d’instrucció judicial, l’acusació es concreta en les dues companyes i en dos delictes, danys per incendi i desordres públics, per la qual cosa se’ls sol•licita dos anys i mitjà de presó a cadascuna d’elles, així com al pagament d’uns 40.000€ en conceptes d’indemnització i multes, també la CGT haurà d’asseure’s a la banqueta dels acusats com a responsable civil subsidiària. Seran jutjades els dies 6, 7, 8, 9 i 13 d’Octubre en el Jutjat Penal nº26 de Barcelona.

Una mostra més de la criminalització que l’Estat i la classe política practiquen contra qualsevol persona, col•lectiu o organització que denunciï i combati la injustícia social, laboral o de qualsevol tipus. Una altra volta de rosca d’una classe política i econòmica, que utilitza tots els recursos al seu abast per emmordassar a tota la societat i que està instaurant des de la legalitat parlamentària un autèntic terrorisme d’Estat. Laura i Eva som totes. No anem a deixar-les soles, perquè contra la injustícia, la repressió i els seus judicis, la solidaritat és nostra millor arma. Ens toquen a una, ens toquen a totes.

Us esperem a tots i a totes, el primer dia de judici, dimarts 6 d’Octubre a les 9h a la Ciutat de la IN-Justícia.

ABSOLUCIÓ, LAURA I EVA, LLIBERTAT !!

Federació Local CGT Barcelona

Comunicat CGT Barcelona (PDF – 213.1 kB)

http://www.cgtbarcelona.org

https://twitter.com/CGTBarcelona

https://www.facebook.com/barcelona.cgt

http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article11410#.Vepmk5enmSq


Voir aussi :

Detinguda la secretària d’organització de la CGT-Barcelona

Liberté pour Laura Gómez !

LAURA, liberté !

Solidarité avec Laura. Union Syndicale Solidaires 66

Manifestation et concentration à Granollers (Catalunya), en solidarité avec Laura et tous les emprisonnes du 29M.

NOUS RÉCLAMONS LA LIBÉRATION IMMÉDIATE DE LAURA GOMEZ.

Libération de Laura Gómez avec caution de 6000 €