Accueil > Actualités > Cançons d’amor i anarquia

Cançons d’amor i anarquia

vendredi 13 novembre 2015, par cnt66

S’estrena el documental ’Cançons d’amor i anarquia’

El documental Cançons d’amor i anarquia recorre la història de la causa anarquista.

Un documental dirigit per Carlos Benpar i interpretat per Joan Isaac, Wayne Scott, Olden, Sílvia Comes o Anna Roig, entre d’altres.

La pel•lícula, que es presentarà a Barcelona el 19 de novembre als Cinemes Girona coincidint amb el centenari de l’afusellament de Jo e Hill, parteix de dos concerts que van tenir lloc a L’Hospitalet i a la localitat italiana de Sanremo.

https://youtu.be/mj3pBSNxrgw

A Cançons d’amor i anarquia s’escenifiquen cronològicament i a través de cançons, alguns dels esdeveniments històrics més significatius de la causa anarquista. El documental fa un recorregut històric que des de la Comuna de París el 1871 fins a l’execució de Salvador Puig Antich el 1974, i pel qual es repassen 18 fets de la història de l’anarquisme internacional.

A través del documental Cançons d’amor i anarquia, es recrea i s’uneixen en un mateix muntatge els dos concerts celebrats un a L’Hospitalet el 2 de març de 2014 al Teatre Joventut i dins del marc del Festival BarnaSants i l’altre a la localitat italiana de Sanremo el 3 de maig del mateix any. El documental es presentarà el proper 19 de novembre als cinemes Girona, coincidint amb el centenari de l’afusellament del cantautor Joe Hill.

La pel•lícula s’inicia amb imatges de l’època en què es recreen els esdeveniments del moviment anarquista amb un narrador que els situa en el seu context històric. Aquests fets són els que donen peu a les cançons del concert. D’aquesta manera, es recorden esdeveniments com la Comuna de París, la fundació de la CNT a Barcelona, el primer robatori de la banda Bonott a París, l’afusellament de l’anarquista i cantautor Joe Hill, l’assassinat de l’anarquista català Quico Sabaté o l’inici del Maig Francès entre molts d’altres.

Han participat als concerts els músics Joan Isaac i Pepe Voltarelli interpretant La semaine sanglante i Les Anarchistes ; Anna Roig amb La Bande à Bonnot ; Dani Flaco amb Historia de tres amigos, Jaume Arnella amb Romanço de Quico Sabaté, Olden amb Adio Lugano Bella i Sacco i Vanzetti juntament amb Joan Isaac ; Wayne Scott amb Eight hour day i Joe Hill ; o Sílvia Comes amb La Locomotora i Verbena Anarquista, amb Juan Carlos Biondini, que al seu torn també interpreta Este y aquel i El Señor Buenaventura, entre d’altres cançons que sonen al llarg del documental.

Carlos Benpar
Nascut a Barcelona el 13 de novembre de 1948. Ha obtingut el Premi Goya 2007 de la Academia del Cine Español a la Millor Pel•lícula Documental per Cineastes en acció i l’any anterior va obtenir el mateix guardó per Cineastes contra magnats.

Les dues pel•lícules han estat guardonades amb el Premi Barcelona (actuals Premis Gaudí) a la Millor Pel•lícula Documental de la indústria catalana, i Cineastes en acció va obtenir també la Medalla del Círculo de Escritores Cinematográficos i el Premi especial de Egeda a la Millor Pel•lícula Documental estrenada al 2006.

Servei de premsa
Aloma Vilamala i Núria Olivé

COMEDIA. Comunicació & mèdia sl
C/ Bertran 18-20, sobreàtic. 08023 Barcelona
T. [00 34] 933 10 60 44 • 932 95 56 34
M. [00 34] 691 836 408

avilamala@comedianet.com
nolive@comedianet.com
www.comedia.cat

http://nordestllibertari.blogspot.fr/2015/11/sestrena-el-documental-cancons-damor-i.html