Accueil > Actualités > MANIFESTACIÓ CONTRA LA MAT

Diumenge 4 de setembre ales 18h Plaça Catalunya Girona

MANIFESTACIÓ CONTRA LA MAT

jeudi 1er septembre 2011, par cnt66

Manifetació contra la MAT a la plaça Catalunya de Girona el diumenge 4 de setembre a les 18h

EL QUE ENS AMAGUEN DEL PROJECTE DE LA MAT I LA NECESSITAT DE MOBILITZACIÓ POPULAR

S’ha presentat ja el pla d’obres del tram de la línia de Molt Alta Tensió (M.A.T.) de Santa Llogaia a La Jonquera i l’Estat ha aprovat la declaració d’impacte ambiental de la línia finalment aèria entre Bescanó (Gironès) i Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà) que creua un total de 38 termes municipals compresos entre les comarques del Gironès, Pla de l’Estany, Alt i Baix Empordà.

La justificació per a la construcció de línies de Molt Alta Tensió és l’eficàcia en el transport d’energia elèctrica a grans distàncies, minimitzant les pèrdues i maximitzant la potència transportada augmentant així els beneficis de la distribució d’energia elèctrica amb l’objectiu d’alimentar el tren d’alta velocitat, fer possible la interconnexió amb França, (apart dels interessos europeus en fer l’anell mediterrani de molta alta tensió, respon a la necessitat de moure i comerciar amb grans quantitats d’energia, que a vegades sobra i a vegades falta, tenint en compte que el pas serà regulat per França) i afavorir la integració en el sistema elèctric de l’energia eòlica dels parcs previstos en aquesta zona.

Però el que ens amaguen, com és d’esperar, és l’elevat risc de contaminació electromagnètica que presenta sobre la salut de les persones i de la terra.Paraules de Mario Monti ( mediador europeu per suprimir les protestes contra la interconnexió) : -En este sentido, podría preverse la aplicación de un principio equivalente al principio de « el que contamina paga ». Un porcentaje de los ingresos obtenidos de la explotación de esta interconexión podría asignarse al desarrollo de proyectos a nivel local o regional-

Els camps electromagnètics (CEM) provinguin de línies d’alta tensió, zones wi-fi, mòvils,... estan catalogats per la OMS dins el grup 2B ; POSSIBLES AGENTS CANCERÍGENS PER ALS HUMANS. La seva exposició pot significar el desenvolupament de càncer a partir de cèl•lules cancerígenes que no han despertat o d’alteracions de cadenes d’ADN ja presents. Remarquen especialment la relació que té amb la leucèmia infantil i que es previngui de l’exposició dels CEM sobretot en nenes/nens i adolescents en edat de reproducció.

Com a resposta d’aquests estudis, la OMS està aplicant el Principi de Precaució que s’aplica quan una avaluació científica objectiva indica que hi han motius raonables de preocupació pels potencials efectes perillosos sobre la salut i el medi ambient.

Ja s’estan donant casos sospitosos d’afectats pels CEM de la MAT a St.Hilari des del 26 de Juliol dia en que va ser posada en marxa la línia Vic-Bescanó

El Consell de Ministres ha denegat a varis Ajuntaments de Navarra l’autorització per a fer una consulta popular sobre la MAT. Ens han demostrat reiteradament en quina mena de democràcia vivim, o és més, què és la democràcia en sí.

Un cop més, els qui diuen que ens representen, posen els beneficis econòmics per davant de la salut de les persones i de la terra.
Tota aquesta manipulació és explicable, com ja sabem, per la connexió directe que hi ha entre polítics i multinacionals o grans empreses privades. Luís Atienza, el president del gran monopoli d’energia elèctrica de l’Estat (Red Eléctrica Española), actualment amb un contracte blindat i un sou de 700.000 eur/any, va ésser Ministre d’Agricultura durant els anys més corruptes del mandat de González i ex-secretari d’Energia entre d’altres càrrecs.

La interconnexió serà una realitat l’any 2014 i el cost global del projecte ronda pels 571.000.000 eur.

No hem de seguir deixant que els que NO ens representen actuïn impunement per sobre-enriquir-se justificant-se en la democràcia. Encara seguirem votant per perpetuar-la ?

Com es pot permetre que davant una política de retallades socials, de sanitat i laborals, es mantinguin uns pressupostos desorbitats en infraestructures que no tindran cap benefici pels mes perjudicats ?

Ens hem de preguntar qui, per a qui i perquè les construeixen.

No ens hem de desinflar, hem de seguir lluitant per escollir i canviar el nostre model de vida.

Exigim la parada d’aquestes macroinfraestructures que perpetuen el sistema que ens fa esclaus del consum, i poder decidir en que s’inverteixen els nostres impostos.

Fem una crida a totes les persones i col•lectius a continuar mobilitzant-se i no cedir fins aconseguir-ho !

NI AQUI NI ENLLOC ; NO A LA MAT, NO AL TAV, NO A LES NUCLEARS NI AL SISTEMA QUE LES NECESSITA

MANIFESTACIÓ CONTRA LA MAT

Diumenge 4 de setembre ales 18h
Plaça Catalunya Girona

http://cgt-girona.blogspot.com/2011/08/manifetacio-contra-la-mat-girona-el.html

PERPINYA 1 maig 2011

Portfolio

Un message, un commentaire ?

Forum sur abonnement

Pour participer à ce forum, vous devez vous enregistrer au préalable. Merci d’indiquer ci-dessous l’identifiant personnel qui vous a été fourni. Si vous n’êtes pas enregistré, vous devez vous inscrire.

ConnexionS’inscriremot de passe oublié ?