Accueil > Actualités > Emili Pardiñas Viladrich ens ha deixat.

Emili Pardiñas Viladrich ens ha deixat.

vendredi 28 octobre 2011, par cnt66

Nascut a Lleida, sociòleg i advocat. Ha mort als 68 anys a Vilanova i la Geltrú. Va passar la seva Infància i adolescència al Marroc. Va participar al Maig francès i fou militant del MIL (Moviment Ibèric d’Alliberament) amb el nom de “Pedrals”. Fou el primer dels militants del MIL en fer una valoració i testimoniatge sobre el seu pas pel MIL El llibre té per titol un comentari de Salvador Puig Antic : “Si este año no tocamos la revolución me aventuro con los caballos salvajes”. El dedica a la seva companya Hortensia i a la seva filla Ixia i a Jean Marc Rouillan, que estava a la presó.

Va participar al Congrés d’auto dissolució del MIL a Tolosa a l’agost de 1973. El detenen a Barcelona al setembre 1973, desprès de les múltiples detencions de militants del MIL.

El 2006, a la sortida del film Salvador del productor Jaume Roures Llop, l’Emili va participar a la conferència de premsa i manifest de militants del MIL, OLLA i GARI, contra manipulació i desinformació i revisionisme històric sobre el MIL en el film.

Després va publicar amb el dibuixant Carlos Azagra una història novedosa i en forma de còmics del MIL : "A la Revolución en Gerundio, editat per les Edicions de Ponent.

Com advocat ha defensat les causes perdudes, els moviments socials i els companys empresonats.

L’Emili portra incrustat en el seu nom el MIL i la vida de MILItant, i en la seva mort als 68 anys rendeix homenatge i recorda un dels aconteixements importants de la seva vida, el Maig del 68, que a molts de la seva generació ens ha marcat.

Et recordem i no t’oblidarem en les lluites a venir.

Txema Bofill.

http://cgt-girona.blogspot.com/2011/10/emili-pardinas-viladrich-ens-ha-deixat.html

Un message, un commentaire ?

Forum sur abonnement

Pour participer à ce forum, vous devez vous enregistrer au préalable. Merci d’indiquer ci-dessous l’identifiant personnel qui vous a été fourni. Si vous n’êtes pas enregistré, vous devez vous inscrire.

ConnexionS’inscriremot de passe oublié ?