Accueil > Actualités > Jornada d’Homenatge als Maquis.

Jornada d’Homenatge als Maquis a Barcelona, 6, 10, 14 novembre 2011

Jornada d’Homenatge als Maquis.

samedi 5 novembre 2011, par cnt66

Jornada d’Homenatge als Maquis.

Jornada d’Homenatge als Maquis a Barcelona, 6, 10, 14 novembre 2011

Les Jornades d’Homenatge al Maquis es fan, dins del marc de la XIV Marxa en Homenatge als Maquis, per recordar la resistència llibertària antifranquista i revolucionària, que durant la llarga dictadura van causar grans problemes al règim totalitari de Francisco Franco, l’església catòlica i als poders empresarials i financers de torn, lluitant per la llibertat, la justícia i, en aquest cas, per l’anarquia.

El Maquis va ser una guerrilla anarquista, tant ofensiva com defensiva degut a la seva situació estratègica prop de la frontera amb França que feia que no haguessin de fugir simplement a la muntanya i que va estar donant suport durant molts anys a la dissidència espanyola.
Generalment actuaven allà d’on eren originaris, ja que els contactes, coneguts i companys els havien fet a escola, a la feina, allà on havien viscut. Això fa que també hi hagués guerrilla urbana dedicada a fer accions i expropiacions a les ciutats.

És per això que des de fa cinc anys s’organitzen activitats en homenatge a aquells que van lluitar contra un règim del que sembla que encara no ens haguem deslliurat del tot. I és per això que enguany us presentem un seguit d’activitats en la seva memòria :

Diumenge 6 de novembre, 11h, plaça del Bonsuccés : Cinquena Ruta d’Homenatge als Maquis.

Diumenge 6 de novembre, 14:30h, Espai Obert (c/Violant d’Hongria 71) : Dinar popular amb inscripció prèvia a : negrestempestes@gmail.com

Dijous 10 de novembre, 20h, Ateneu Llibertari de Sants (c/Maria Victòria, 10) : Frederic, el Bosquerol de Riuprimer, ens parlarà de les diferents àrees i èpoques d’actuació del maquis a casa nostra, després de la guerra civil espanyola.

Dilluns 14 de novembre, 19h, Centre Social de Sants (c/ Olzinelles, 30) : “ElsMaquis a Catalunya 1939-1963” . (A càrrec de Ricard de Vargas Golarons) Presentació debat i projecció del documental.

http://negrestempestes.org/node/5856

http://www.sindominio.net/marxa-maquis

Portfolio

Un message, un commentaire ?

Forum sur abonnement

Pour participer à ce forum, vous devez vous enregistrer au préalable. Merci d’indiquer ci-dessous l’identifiant personnel qui vous a été fourni. Si vous n’êtes pas enregistré, vous devez vous inscrire.

ConnexionS’inscriremot de passe oublié ?