Accueil > Actualités > Ens ha deixat en Michel, company de la CGT Girona.

Salut i ara més que mai, força !!!

Ens ha deixat en Michel, company de la CGT Girona.

mercredi 2 mai 2012, par cnt66

Ens ha deixat en Michel, company de la CGT Girona.

El 29 d’abril ens ha deixat als 53 anys el nostre amic i company Michel Rosselet, traductor, secretari de comunicació del Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Girona. Ha mort d’un sobtat infart. Els seus companys compartim amb el seu fill Sergi i la seva companya Iolanda tot el nostre sentiment de impotència i de tristesa.

Amb en Michel marxa una gran persona en lo humà i un militant lliberttari exemplar. Del seu pensament, del seu elevat sentit de la dignitat humana i de la seva actitd rebèl ens n’ha dexat una bona mostra en els seus originals comunicats i escrits, una prosa arrebossada d’intel.igent ironía que es distancía dels típics i freds comunicats al ús.

Fill de família obrera, en Michel va néixer i viure a Suissa fins a la dècada dels 80 on participà activament en grups anarquistes i moviments de lluita social. Per a negar-se a formar part de la militaritzada societat suissa, va estar empresonat al declarar-se insubmís al servei militar. Dintre la presó es dedicava al desacatament i a la pràctia del sabotatje de la maquinària i instal•lacions del centre penitenciari. Desde la seva creació, sempre va estar vinculat al gran Centre Social anarquista Espace Noir http://www.espacenoir.ch/ ch/ .

A principi dels 90 es trasllada a Badajoz i després a Madrid on milita a la CNT-AIT i posteriorment a la CGT. Més endevant es trasllada al carrer Perill de Barcelona on es fa soci de l’Ateneu Llibertari de Gràcia situat al mateix carrer, es membre i co-fundador de l’emisora de ràdio lliure "Ràdio-Contrabanda" en la que els seus articles destaquen per el su bon art en l´’us de la paraula mentre que continua la seva militancia anarcosindical. Viu un temps a Perpinyà i amb la seva companya Iolanda es traslladen a viure a L’Empordà on hi nesqué el seu fill Sergi.

A la CGT de Girona ha estat secretari de comunicació i les seves darrerres aportacions han estat la promoció de la Trobada Internacional Anarquista que els seus companys d’Espace Noir estàn organitzant del 8 al 12 d’agost a Suissa, a Saint Imïer, en conmemoració del 140è aniversari de la fundació de la 1º Internacional Anarquista en aquesta mateixa localitat així com la seva implicació en el projecte d’ampliació i catalogació de la biblioteca del sindicat.

I com deia el nostre company Michel : Podem treballar menys, treballar tots, treballar d’una altra manera. Si acabem amb l’espoliació, el despilfarrament i el parasitisme mantingut per l’Estat, l’Església i la Finança, si posem la tecnologia al servei de la societat. Recuperarem el nostre bé comú, serem mestressesi amos de les nostres vides i, com que el capital no ens regalarà res, seguirem sortint al carrer, ocupant les places i recorrent a l’acció directa fins que aconseguim la completa emancipació de la classe treballadora. Visca la revolució social !

Ha estat una perdua important per al sindicat a Girona.

Company et trobarem a faltar.

Segur que allà on siguis ara mateix ja estas organitzant alguna revuelta.

http://cgt-girona.blogspot.fr/2012/04/ha-mort-en-michel.html

Salut i ara més que mai, força !!!

Portfolio

Un message, un commentaire ?

Forum sur abonnement

Pour participer à ce forum, vous devez vous enregistrer au préalable. Merci d’indiquer ci-dessous l’identifiant personnel qui vous a été fourni. Si vous n’êtes pas enregistré, vous devez vous inscrire.

ConnexionS’inscriremot de passe oublié ?