Accueil > Actualités > Liberation de Laura Gómez avec caution de 6000 €

Libération de Laura !

Liberation de Laura Gómez avec caution de 6000 €

dimanche 20 mai 2012, par cnt66

La camarade Laura Gómez a retrouvée la liberté le jeudi 17 mai dans l’après midi, mais celle est conditionnée par une caution de 6000 euros.

La justice bourgeoise ne fait pas de cadeaux, a tous ceux ou celles qui osent contester son pouvoir de nuisances envers les classes populaires.

Mais la répression n’a pas empêché les camarades de la CGT de mener une intense campagne de solidarité depuis le premier jour ou Laura s’est retrouvée séquestrée par les autorités. Finalement la lutte paie et Laura est libre. Mais elle reste toujours sur le coup d’une inculpation. Nul doute que la CGT restera vigilante et mobilisé.

Quelques photos de la sortie de prison de Laura attendue par sa famille et des centaines de camarades, qui laissent éclater leurs joie !

Llibertat per a Laura Gómez sota fiança de 6000 €

El matí del dijous 17 de maig, la jutgessa del jutjat nº 28 de Barcelona ha decretat la llibertat amb fiança de 6000 euros de la nostra companya Laura Gómez. Per això hem convocat a totes i tots els companys a rebre-la per la tarda a les 16:30 hores a la porta de la presó de Wad-Rass en el carrer Doctor Trueta 76-98, per tal que, ara més que mai, la Laura ens senti a prop seu, i als polítics, jutges i policies els arribi el nostre crit de justícia contra el crim que pretenien perpetrar contra la nostra companya.

També hem procedit a desconvocar la manifestació prevista per a les 17.30h. amb sortida al davant de la Delegació del Govern (Mallorca/Roger de Lluria) fins a la Conselleria d’Interior.

Des de la CGT ens alegrem de la immediata posada en llibertat de la nostra companya i després de 23 dies a la presó amb un empresonament totalment arbitrari i sofrint un càstig absolutament desproporcionat, ja que a pesar d’haver-hi centenars d’imatges que tiren per terra l’argument dels mossos, la fiscalia i la posterior decisió judicial de presó incondicional sense fiança han comportat que passes 23 dies empresonada.

El 24 d’Abril va ser detinguda Laura Gómez i el 25 d’abril ingressava a la presó per participar en una performance on es va cremar una caixa de cartró davant de la Borsa de Barcelona. Quanta mà dura ha volgut demostrar el Conseller Puig, fent caure tots els seus mitjans repressius, cossos armats, fiscalia i jutges contra algú que no s’amaga, que actua a la vista de tots, que no ha provocat dany personal cap i que té una rutina diària que li fa fàcil de localitzar.

Des de CGT considerem que cremar caixes de cartró amb papers en un lloc obert sense risc per a ningú no és un delicte, sinó una forma simbòlica i pacifica de protestar, per tant i si contínua el criteri pel qual han dut a Laura a presó, i de la manera que està sent tractada la resistència passiva davant les actuacions de la policia, s’hauran d’ampliar les presons i molt.

Els sindicats d’àmbit estatal : CGT, CCOO, UGT, USO, CNT-AIT, Confederació Intersindical, Solidaritat Obrera, CSC vam signar un manifest exigint la llibertat de Laura i contra la repressió. També la Comissió de Defensa del Col•legi d’Advocats de Barcelona ha realitzat un pronunciament en el qual considera excessiva la presó incondicional, entre altres valoracions de summe interès jurídic.

El que si que considerem que hauria de ser un delicte és el trafic de diners públics que es fa des de l’Estat cap als bancs. No oblidem que els bancs són negocis privats i que la seva avarícia per fer negoci en el mercat immobiliari i productes financers més que dubtosos, ha creat aquesta crisi que estem patint, sent tractats de manera privilegiada per part de tots els polítics, potser perquè després els condonin els seus deutes milionaris. No hi ha jutges i fiscals que considerin que pot haver delictes de suborn, suborn i malversació de fons ? Quants dels responsables de la crisi estan a la presó ?, Quants dels que han creat alarma social en milions de llars duent a la gent a la precarietat i l’exclusió, són detinguts preventivament i enviats a presó a pesar de destruir les il•lusions de milions de persones.

Per això diem que la justícia no és igual per a tots, els fiscals i els jutges actuen de manera molt diferent depenent de la classe social de les persones que tenen davant. La CGT considera que estan donant resultat les pressions polítiques, tant al jutjat com a la fiscalia, ja que a una persona sense antecedents penals, amb domicili fix, treball fix, una filla que viu amb ella, es diu per la fiscalia que té risc de fugida i de reincidir abans fins i tot de ser jutjada i condemnada. Aquests barems no s’apliquen als banquers, ni als polítics investigats per la fiscalia anticorrupció a qui es deixa en llibertat.

Realment ens qüestionem l’anomenada “independència judicial” pel que fa a la resta de poders dintre d’un mal anomenat “estat de dret”. I si no que se’ns expliqui i que puguem entendre com és que Millet va estar solament 13 dies a la presó i Urdangarín i Torres ni l’han trepitjat. La CGT ens preguntem, per a quan una fiscalia especial que investigui als banquers, polítics corruptes i empresaris que han creat una crisi que estan duent a milions de persones a l’exclusió social i la misèria. Per a quan una web amb totes les fotos dels delinqüents refinats que són tractats com senyors pels poders públics. Per a quan una web amb les fotos dels mossos que han mutilat amb boles de goma i agredit a ciutadans a cops de porra. Senyor Puig això si és violència i vostè sempre la justifica.

Considerem que aquest empresonament és una venjança per part del govern de la Generalitat i el seu cos armat. No han pogut assimilar que el dia de la Vaga General al matí, la CGT amb altres organitzacions, aglutinéssim a més de 15.000 persones recorrent el centre de la ciutat i a la tarda més de 50.000. El que es pretén és provocar la por entre la ciutadania, perquè no ens mobilitzem i acatem les polítiques econòmiques sense protestar i per a això necessiten crear una imatge de violents totalment prefabricada des d’alguna oficina.

La CGT, que no quedi dubte, seguirem sortint al carrer i protestant igual que van fer els nostres avis, per a defensar la llibertat i una societat més justa, seguirem lluitant contra les injustícies, no permetrem que ens dugueu a les condicions laborals i socials del segle XIX com esteu pretenent entre els banquers i els polítics.

Prou repressió !

CGT Barcelona

Barcelona : Manifestació per la llibertat de Laura

Un miler de persones s’han manifestat avui dijous pel matí davant l’Audiència Provincial de Barcelona exigint la llibertat de la Secretària d’Organització de la Federació Local de Sindicats de Barcelona de la CGT, Laura Gómez.

A les 9 del matí s’han reunit al voltant de 1000 companys i companyes davant l’Audiència Provincial per a exigir la llibertat de Laura i mostrar la nostra indignació contra l’estat policial que se’ns està imposant.

Sobre les 10:30h. han estat informats de la decisió de la jutgessa del jutjat nº 28 d’alliberar a Laura sota fiança de 6.000 euros. Llavors s’han dirigit al Parlament català on han exigit la dimissió de Felip Puig, Conseller d’Interior.

Han participat en la manifestació, al costat de la Federació Local de Barcelona, companys de gairebé totes les comarques catalanes, de València, Madrid i companys del moviment 15M.

CGT Barcelona

Fotografies de la sortida en llibertat de la Laura :

http://www.rojoynegro.info/galeria/accion-sindical/fotos-la-liberacion-laura

Vídeo de la sortida de la Laura Gómez de la presó de Wad-Rass i concentració de benvinguda :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u9l5ng8wEmc

Nota d’agraïment de la FL de Barcelona de la CGT

Des de la Federació Local de Sindicats de la CGT de Barcelona volem agrair totes i cadascuna de les mostres de solidaritat, afecte i afecte que ens heu fet arribar des que es va conèixer la presó de la nostra companya i Secretària d’Organització Laura Gómez.

Aquestes línies mai haurien d’haver arribat a ser escrites per la senzilla raó que tot aquest procés contra la nostra companya és un sense sentit des del principi. És un atac directe contra la nostra Organització que a través de la seva afiliació ha demostrat que tots aquests policies, carcellers, jutges i polítics no han pogut fer callar el crit de Laura Llibertat.

Volem agrair tots els actes on aquest crit ha estat dirigit contra els seus segrestadors, en tots els actes on Laura ha estat present en el cor de tots els assistents, aquest crit ha estat l’arma que la CGT ha utilitzat per a denunciar l’acte més miserable i abjecte que un mal anomenat estat de dret pot fer contra una persona, privar-la de la seva llibertat.

Aquesta Organització té molt clar quins són els seus principis, la Solidaritat i el Suport Mutu, i amb Laura s’ha demostrat que no són paraules buides, sinó uns principis únics que mai cap dels seus segrestadors sabrà el que és sentir-los en les seves ànimes. Laura ho sap i ho ha sentit des del primer moment per moltes reixes que posessin entre ella i la seva família, solament ens queda dir que, si Laura sabia que fora d’aquests murs hi havia gent que l’esperava, era per totes les mostres que ens heu fet arribar i que farem arribar a Laura tan prompte com estigui entre nosaltres.

Hem aconseguit el nostre primer objectiu que era treure a Laura de presó, però això no ha acabat, recordar-vos que l’acusació li demana fins a 36 anys de presó pel que seguirem mobilitzant-nos per Laura, per altres detinguts com Isma, Javi i Dani i per la resta de persones que han estat detingudes i posades en llibertat amb càrrecs des de la Vaga General del 29-M.

Una salutació Llibertària

Barcelona 17 de Maig de 2012.

CGT Barcelona

Un message, un commentaire ?

Forum sur abonnement

Pour participer à ce forum, vous devez vous enregistrer au préalable. Merci d’indiquer ci-dessous l’identifiant personnel qui vous a été fourni. Si vous n’êtes pas enregistré, vous devez vous inscrire.

ConnexionS’inscriremot de passe oublié ?