Accueil > Actualités > Nobelclad, els treballadors han ocupat la fàbrica de Rivesaltes

Nobelclad, els treballadors han ocupat la fàbrica de Rivesaltes

mercredi 19 novembre 2014, par Emile

Nobelclad : les salariés occupent l’usine de Rivesaltes

http://www.lindependant.fr/2014/11/19/nobelclad-les-salaries-occupent-l-usine-de-rivesaltes,1957326.php

Es tracta d’una deslocalització empresarial a Alemanya

Els treballadors de la fàbrica Nobelclad, que es troba situada a l’espai Entreprise-Méditerrannée de Rivesaltes (Rosselló), han ocupat les dependències aquest dimecres a les 5 del matí, paralitzant tota activitat.

Els treballadors es troben en un conflicte laboral a causa de que Nobelclad empren un anomenat "pla de salvaguarda de la feina" que preveu la supressió de 31 llocs de treball a Rivesaltes i per això demanen especialment "unes compensacions financeres en relació a uns acomiadaments a l’alçada de la situació financera de l’empresa", ja que FO i CFTC expliquen que "des de l’any 2001, la fàbrica de Rivesaltes a obtingut més de 22 milions d’euros de benefici net". FO i CFTC denuncien que "el pla consisteix en transferir el 60% de la producció a la fàbrica alemanya del grup".

Desplaçada a Alemanya, la direcció de Nobelclad no es troba a Rivesaltes. Els treballadors en vaga demanen activament a la direcció que vagi a Rivesaltes a fi de celebrar una nova reunió per negociar demà dijous en comptes d’haver d’esperar fins divendres com s’havia previst inicialment.

Els treballadors de l’empresa Nobelclad de Ribesaltes, ocupen l’empresa

Des d’aquest matí, els treballadors de l’empresa Nobelclad de Ribesaltes, han ocupat el lloc per forçar la retirada del pla que preveu la supressió de 31 llocs de treball i 26 acomiadaments

Fa uns dies que, els sindicats FO i la CFTC havien engegat una negociació en relació amb el futur d’aquesta empresa de Ribesaltes, però aquesta no han permès aconseguir qüestionar el pla per a la salvaguarda dels llocs de treball (PSE), ni obtenir compensacions a l’altura de la situació financera de l’empresa. Per això els treballadors han decidit ocupar l’empresa, de manera indefinida.

Cal recordar que Nobelclad Rivesaltes, filial de l’Americana DMC (Dynamic Matérials Corporation), es prepara a transferir el seu mercat de caldereria a Alemanya on el grup industrial ja està present.

L’empresa Nobelclad de Ribesaltes redueix la seua plantilla a la meitat (05.11.2014)

http://www.vilaweb.cat/noticia/4220309/20141119/treballadors-lempresa-nobelclad-ribesaltes-ocupen-lempresa.html